Blog

Tornar al Blog
26.07.2020

Vols treballar d’Auxiliar de Geriatria? Tot el que has de saber!

-
 

Els i les professionals que cuiden a les persones grans en les residències, són fonamentals sempre, però encara més en els moments que estem vivint. Metges i metgesses, infermers i infermeres, fisioterapeutes i per descomptat Auxiliars de Geriatria. A aquests últims, no sempre se'ls dóna la importància, ni se'ls nomena amb la mateixa consideració però són una peça clau. Avui us volem parlar d’aquesta professió. Volem acostar una mica aquesta figura tan imprescindible, aprofitant també que la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria de 458 places d'Auxiliar de Geriatria, perquè com dèiem, ara, són més importants que mai!

Quines són les funcions d’un/a Auxiliar de Geriatria?

Els i les auxiliars de geriatria són els qui ofereixen atenció social bàsica i suport emocional a persones grans de les residències geriàtriques, centres de dia o hospitals que necessiten ajuda per a la realització de les tasques quotidianes. És a dir, la funció principal d’un/a auxiliar de geriatria és permetre que els avis i àvies mantinguin la seva independència dins del possible, i que siguin tan social i físicament actius com puguin, per no perdre del tot les seves habilitats. 

La seva feina, com dèiem, es coordina amb la resta de professionals: metges i metgesses, infermers i infermeres, terapeutes, treballadors i treballadores socials i altres. Els i les auxiliars que treballen a residències geriàtriques tenen més funcions com ajudar les persones que ho necessitin a rentar-se, a vestir-se, a menjar, a prendre la medicació, a anar al bany o a desplaçar-se. Però també planifiquen i supervisen activitats socials o d'oci juntament amb altres professionals. A més, sota supervisió del professional d'infermeria, un/a auxiliar de geriatria també pot dur a terme tasques sanitàries com aplicar cremes o canviar apòsits. I per descomptat, com que són els i les que més hores passen amb els residents, estan atents als seus canvis de salut o humor, per si són símptomes d'algun malestar o deterioració.

Auxiliar de geriatría: Professió de futur!

La professió d’Auxiliar d’Infermeria és una professió de futur, donat l'imparable envelliment de la societat. Per a formar-se com a tal cal cursar un títol de grau mitjà de formació professional i a través de cursos acreditats que imparteixen diferents entitats, administracions, organismes, institucions i sistemes sanitaris, dins de les seves convocatòries per a optar per un càrrec públic o en les diverses sol·licituds per a accedir a una borsa de treball. 

Saps que la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria de 458 places d’Auxiliar d’Infermeria? Prepara’t amb nosaltres!

A Prepara’t t’ofereixo tot el necessari perquè puguis aprovar amb garanties. A més a més, t’aniré informant de totes les etapes per les que va passant la convocatòria (termini de sol·licitud, publicació de la llista provisional d'admesos i exclosos, període d'al·legacions, publicació de la llista definitiva d'admesos i exclosos, dia de les proves, publicació dels resultats de la prova, període per recórrer i publicació del nomenament dels aspirants) perquè no hagis de preocupar-te d’on buscar la informació.

Vine a informar-te’n sense compromís!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.