Blog

Tornar al Blog
07.02.2020

Vols ser Policía Local? Aquests són els requisits que has de complir!

-

Si estàs interessat/da en les oposicions de Policia Local, en primer lloc has de saber que en tractar-se d’una oposició de caràcter local, cada organisme convocant podrà exigir els requisits que consideri convenients per a cobrir aquesta plaça. No obstant això, sempre hi ha requisits generals que es repeteixen en gairebé totes les convocatòries d’aquesta modalitat, i aquests són els que descobriràs si segueixes llegint aquest article. Un article pensat perquè et serveixi com a orientació, perquè, com dèiem, els requisits poden variar d'una convocatòria a una altra:

Requisits per a ser Policia Local

 1. Tenir la nacionalitat espanyola.
 2. Tenir 18 anys d'edat.
 3. Estar en possessió de l’ESO o el Batxillerat o equivalent. Dins d'aquestes equivalències es contempla estar en possessió d'un Cicle Formatiu de Grau Mitjà i la Prova d'Accés a la Universitat de Majors de 25.
 4. En general, tenir una alçada mínima d'entre 1.60-1.65 per a dones i 1.65-1.70 per a homes. L'altura és un requisit que varia segons l'organisme convocant, per la qual cosa és una de les qüestions variables que esmentàvem.
 5. A vegades, estar en possessió dels permisos B, A o A2. Moltes convocatòries no exigeixen aquests permisos, però els compten com a mèrits. D’altres convocatòries exigeixen tenir el carnet de moto.
 6. Compromís de portar armes i de la seva utilització. Aquest compromís adquiriràs en signar la pròpia instància.
 7. No tenir antecedents penals, normalment per delictes dolosos (aquell que es realitza amb coneixement i voluntat).
 8. No patir malaltia o defecte físic que impedeixi l'acompliment de les funcions, d'acord amb el quadre d'exclusions mèdiques establertes en les bases de cada convocatòria.
 9. Certificat mèdic.
 10. Haver abonat les taxes d'examen.

Si et presentes a Catalunya...

Si desitges presentar-te en alguna de les comunitats autònomes (com Catalunya) on existeix una segona llengua oficial pot ser que hagis d'acreditar el nivell que t'exigeixin en les bases o realitzar una prova de nivell.

Exclusions mèdiques

Cal tenir present que si alguna problemàtica mèdica dificulta o limita el desenvolupament de la funció policial, automàticament aquell candidat o candidata quedarà fora de la convocatòria. Algunes de les exclusions mèdiques més comunes exigides en les oposicions de Policia Local són: 

 • Obesitat o primesa que dificultin o incapacitin per a l'exercici de les funcions pròpies del càrrec.
 • Agudesa visual sense correcció inferior als dos terços de la visió normal en cadascun dels ulls. 
 • Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 hertzs a 35 decibels o de 4.000 hertzs a 45 decibels.
 • Pacients amb seqüeles postquirúrgiques que produeixin trastorns funcionals.
 • Malaltia inflamatòria intestinal (malaltia de Crhon o colitis ulcerosa).
 • Hipertensió arterial, no havent de sobrepassar en repòs els 140-150 mm/hg de pressió sistòlica, i els 85-90 mm/hg de pressió diastòlica.
 • Cicatrius que produeixin limitació funcional.
 • Falta d'un ronyó.
 • Alcoholisme, drogodependències a psicofàrmacs o a substàncies il·legals.

On preparar oposicions de Policia Local?

A l’Acadèmia Prepara’t oferim tot el necessari perquè puguis aprovar els exàmens teòrics  i els supòsits de pràctics de les oposicions de policia local, auxiliar de policia i altres convocatòries derivades. A més a més, oferim un servei de buscador d’oposicions online on podràs trobar totes les convocatòries que hi ha vigents a la província de Girona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.