Blog

Tornar al Blog
29.10.2020

Una persona cega aprova per primera vegada unes oposicions

-

Res és impossible. I el Héctor Melero Martí, ens ho ha demostrat. Aquest valencià de 26 anys, s'ha convertit fa pocs mesos en la primera persona cega que aprova les oposicions per a jutge i fiscal.

Melero, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Valladolid, i va poder presentar-se a les oposicions gràcies a que fa 6 anys es va aprovar un acord perquè les persones cegues poguessin exercir de jutges.

La decisió es va prendre gràcies a un informe, que recollia que l’article 49 de la Constitució obliga els poders públics a fer polítiques d'integració de les persones amb discapacitat, i emparar-los en l'exercici dels seus drets.

I és per això, que es va decidir tirar endavant, amb la condició que si alguna persona cega aprovava les oposicions, s'haurien de fer les adaptacions necessàries per ocupar el càrrec en qüestió:

"Un cops superats els processos, es procedirà a les adaptacions i ajustos raonables per les necessitats de les persones amb discapacitat de qualsevol tipus en els llocs de treball i en l'entorn laboral del centre o dependència pública on desenvolupin la seva activitat."

I així haurà de ser ara que aquest fet ja és una realitat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.