Blog

Tornar al Blog
27.01.2020

Tot el que has de saber sobre les Proves d’Accés a la Universitat

-

Si ets alumne/a de 2n de Batxillerat i has decidit inscriure’t a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Si et presentes a les PAU per lliure sense anar a cap institut. Si l’última vegada que vas fer les PAU no vas aprovar i vols repetir les proves. O si has aprovat però vols pujar nota, aquest article t’interessa, perquè t’explicarem tot el que has de saber sobre la Selectivitat 2020.

Primer de tot, has de saber que enguany els exàmens tindran lloc entre el dimarts 9 i el dijous 11 de juny. Tots aquells que no tinguin sort durant la primera convocatòria, o que pel motiu que sigui no puguin realitzar les proves al Juny, podran tornar a presentar-se en una segona oportunitat al setembre; Més concretament, els dies 2, 3 i 4 d’aquest mes. Els resultats (per tots aquells que hagin fet les proves durant la primera convocatòria) es coneixeran el 26 de juny.

Una altra dada a tenir en compte són les ponderacions. Aquest any han canviat una mica: Les matèries que els anys anteriors ponderaven un 0,1 a la fase específica s'han reduït a la mínima expressió. I les assignatures que ho fèien amb 0,2, han augmentat de forma exponencial.

És important tenir molt en compte les ponderacions a l'hora de triar quina matèria de modalitat escollir a cada fase de la Selectivitat (General i Específica), perquè una mala decisió et pot dificultar l’accés a un grau. 

Per decidir-ho, el millor és consultar la taula de ponderacions de les universitats ja que no totes segueixen el mateix patró. Una universitat concreta pot valorar com a més important que t’hagis examinat de Biologia i no de Química per formar part d’un dels seus Graus, i una altra ho considerarà al revés. Per tant, més enllà del dubte d'examinar-te d'una assignatura o d'una altra a la selectivitat, també és important preguntar-se a quina universitat t'agradaria estudiar.

Una bona solució per aconseguir la nota que desitges és comptar amb nosaltres per aquests mesos de preparació; A Prepara’t tenim cursos específics per ajudar-te a treure el màxim rendiment de tu mateix als exàmens de Matemàtiques, Física, Química, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i Economia de l'Empresa.

Demana’ns informació sense compromís i te n’informarem!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.