Blog

Tornar al Blog
15.09.2020

Tot el que has de saber sobre els psicotècnics

-

Els tests psicotècnics no són obligatoris a totes les oposicions. Normalment són tests que es demanen per aquelles oposicions de Cossos de Seguretat com per exemple Mossos d’Esquadra o Policia Local. El seu objectiu principal és explorar i classificar les aptituds dels aspirants. Per dir-ho d’una altra manera, a través d’un psicotècnic el que s'intenta és conèixer les aptituds de la persona que el fa. És a dir, és la imatge que tindrà l'administració de nosaltres. 

Un psicotècnic es pot preparar?

Si! Un test psicotècnic es pot preparar! Les proves psicotècniques mostren les nostres aptituds, però això no vol dir que no es puguin preparar. Igual que les nostres capacitats físiques es poden millorar mitjançant entrenaments, les nostres aptituds psíquiques també es poden millorar amb pràctica. Així aconseguiràs que el dia de la veritat els resultats siguin els òptims. 

No obstant això, a part d’aquesta preparació i entrenament també cal tenir en compte un parell de qüestions importants que t'ajudaran a arribar amb garanties a la prova:

  1. Cal que vagis convençut o convençuda de poder superar-les. Si et prepares bé tindràs molts motius per creure’t-ho ja que durant mesos hauràs estat treballant per a passar-les sense problema! Has de pensar que tindràs el teu cervell “entrenat i en forma” i et serà més fàcil mantenir-te atent durant tot l'exercici.

  2. No s’ha de perdre de vista que ser sincer/a en les nostres respostes és el més important, ja que és una variable que també es té en compte en els psicotècnics i que pot fer que tot el nostre entrenament no serveixi per a res. Els examinadors busquen respostes reals i coherents.

On puc preparar un psicotècnic?

A Prepara’t donen molta importància al treball en habilitats, i per això et donem les estratègies necessàries per a poder aprovar el test psicotècnic de qualsevol oposició amb garanties. Demana informació i t’informarem sense compromís! 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.