Blog

Tornar al Blog
18.06.2020

Quins són els processos d'una convocatòria?

-

Les oposicions consten de diferents fases i d'un calendari per cada una d’elles. Com a futur opositor o opositora és important que coneguis en detall cadascuna d'elles, per a així poder realitzar tot el procés amb èxit. Per això, en aquest article, et volem mostrar les principals fases d’una convocatòria:

  1. Sol·licitud
  2. Llista d’admesos i exclosos temporal
  3. Al·legacions
  4. Llista d’admesos i exclosos definitiva i data de la prova
  5. Prova
  6. Llista d’aprovats temporal
  7. Al·legacions
  8. Llista d’aprovats definitiva
  9. Nomenament

La sol·licitud és la primera fase d’una convocatòria, és el primer punt per poder seguir endavant. Si no es realitza la sol·licitud, no es pot avançar amb la resta de fases. De totes maneres, per poder-la realitzar primer s’ha d’haver obert un procés d’oposició. És a dir, s’ha hagut de publicar una oferta de feina pública que realment interessi.

Saps on buscar convocatòries?

A Prepara’t oferim un servei de buscador d'oposicions online on podràs trobar diferents convocatòries de la província de Girona per exercir de funcionari o funcionària públic/a. Consulta’l.

Després de la sol·licitud, l’ens convocant en qüestió es dedica a revisar totes les sol·licituds que té sobre la taula. D’aquesta manera, poden comprovar quins candidats i candidates a ocupar el lloc de treball ofertat compleixen tots els requisits d'admissió. I seguidament, publica una llista d’admesos. Aquesta llista no és definitiva. Si formes part dels exclosos o excloses i no hi estàs d’acord, pots fer al·legacions. Això si, només es pot al·legar una sola vegada. Una vegada s’han revisat totes les al·legacions, l’ens convocant publica una llista d’admesos i exclosos definitiva, acompanyada, normalment, de la data de la prova.

Descobreix quins són els diferents tipus d’examens que pots trobar-te aquí.

Una vegada realitzada la prova, sigui del tipus que sigui, es publica una llista temporal d’aprovats. I se segueix el mateix procés que en les sol·licituds. Es poden fer al·legacions, si no s’està d’acord amb el resultat. I una vegada revisades les al·legacions es publica la llista d’aprovats definitiva. Tot el procés culmina amb el nomenament del funcionari o funcionària o, en el cas que la oposició sigui per crear una borsa de treball, la publicació de l’ordre en què figura cada aspirant aprovat a la borsa.

On preparar unes oposicions? Amb nosaltres!

A l'Acadèmia Prepara't t'oferim tot el necessari per aprovar amb garanties, amb un mètode totalment adaptat a les teves necessitats. A més, com dèiem anteriorment, oferim un servei de buscador d'oposicions online on podràs trobar totes les convocatòries de la província de Girona.

A Prepara’t t’ho posem fàcil!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.