Blog

Tornar al Blog
02.06.2020

Quines són les taxes que s’han de pagar per opositar?

-

Els exàmens per obtenir una oposició no són gratuïts. Almenys, no tots. Cada candidat que es presenta ha d'abonar una quantitat per a accedir al lloc d'ocupació pública. Determinar de quina taxa estem parlant, és una missió gairebé impossible, ja que les taxes depenen de molts factors: si l’Ajuntament és més gran o més petit serà un preu, si és una convocatòria de caràcter local o nacional, etc., i així successivament amb molts dels factors influents. 

De totes maneres, podem dir que les taxes dels exàmens d’oposicions poden ser des de 0 euros fins a 300 euros en alguns casos. Però normalment els preus per examen ronden entre els 10 i 60 euros que s’abonen en el moment de la presentació de la instància de sol·licitud de les oposicions, quan s'adjunta un rebut amb el pagament de les taxes de l'examen corresponent.

Es pot reduir la taxa dels exàmens d’oposició?

Es poden trobar excempions o reduccions de les taxes dels exàmens d’oposició per famílies nombroses, víctimes del terrorisme, persones en una situació laboral de desocupació, persones amb una discapacitat igual o superior al 33% o, fins i tot, es pot produir la devolució de les taxes d'examen en l'oposició. 

En quin cas es pot demanar la devolució de la taxa de l’exàmen d’oposició?

És possible una devolució de les taxes d'examen en l'oposició. No és fàcil, però hi ha l'opció en aquests casos:

  • Duplicitat de l'ingrés.
  • Ingrés d'una quantia superior a l'exigida.
  • Ser beneficiari d'una exempció total o parcial en el moment del pagament de la taxa.
  • Ingrés erroni.
  • Quan es produeixi una modificació substancial de les bases de la convocatòria.
  • Quan no es realitzi l'activitat per causes no imputables al pagament.

En resum, el factor determinant perquè ens retornin els diners, es determina per si la culpa és de l’administració o nostra. Normalment, si és per qüestions personals de l'opositor/a no es procedirà en cap cas a la devolució dels diners, mentre que si es tracta d’un error administratiu, molt probablement, si. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.