Blog

Tornar al Blog
08.09.2020

Quin és el millor moment per a preparar oposicions?

-

Preparar una oposició com a sortida laboral és una de les opcions més accessibles que se’t poden presentar a la vida, entre altres coses, perquè en la majoria dels casos, no requereix tenir experiència prèvia, sinó que passant l’examen d’oposició pots accedir directament al lloc de treball desitjat. Òbviament, hi ha molts altres requisits a tenir en compte. Cada convocatòria és un món. Però el que sí que és cert és que una oposició és enfrontar-se al món laboral amb un objectiu de feina clar i una sortida quasi segura, tot depèn de tu i del preparat o preparada que estiguis per a superar la prova en qüestió. És per això que avui volem parlar-te d’aquest procés: Quin és el millor moment per a preparar una oposició? 

Igual que cada oposició és un món, cada alumne/a també ho és, i per això és important tenir en compte que el procés no és per a tothom igual. Dins de la situació personal, podem trobar-nos amb diferents candidats i candidates: alumnes/as acabats de titular a la universitat sense experiència laboral; persones que tenen feina, però que no troben satisfacció personal ni econòmica en la seva activitat diària; d’altres contents i contentes amb la seva feina però que passats uns anys decideixen donar un canvi d'orientació professional...i un llarg etcètera! Perquè tots i totes en qualsevol moment de la nostra vida, podem decidir opositar, no hi ha patrons ni fronteres dins de l’Administració pública, tots els perfils hi poden tenir un lloc, només es tracta de trobar aquella convocatòria que més s’adapti a tu!

El primer pas, és prendre la decisió de preparar una oposició, i el segon escollir el moment idoni per començar. Però, quan és? El més aconsellable és saber la meta i quan m'haig d'examinar? I a partir d'aquí establir una estratègia? O preparar-me per una oposició en concret i esperar que surti una convocatòria per presentar-m’hi? Doncs bé, les dues opcions són bones, però si ets previsor o previsora i vols anar 100% segur/a, pots començar a preparar-te en qualsevol moment encara que no hagi sortit una convocatòria a la que et vulguis presentar!

Et recomanem començar aquest setembre amb petites aproximacions per a anar coneixent l'oposició, i a poc a poc, introduint-nos a l'estudi, i de cara al mes d'octubre començar al 100 per cent. Contacta’ns i t’explicarem com començar aquesta aventura!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.