Blog

Tornar al Blog
09.03.2020

Què signifiquen els Grups A, B,C i E en les oposicions?

-

Què signifiquen les lletres que acompanyen totes les convocatòries d’oposicions? És un dels dubtes més comuns que tenen molts futurs candidats. Per això, en aquest article t’expliquem què són els Grups A, B, C i E.

Titulació

Primer de tot, cada lletra determina un requisit de titulació diferent. Els funcionaris del Grup A necessiten disposar d'un títol universitari de Grau o Superior. Dins d’aquest Grup A hi ha el Subgrup A1, on es troben els funcionaris amb funcions directives, de control, estudi i inspecció; i, d'altra banda, trobem el Subgrup A2, format pels funcionaris del Cos de Gestió que s'encarreguen de les funcions administratives de nivell superior i gestió no específica de Tècnics Superiors.

Després del Grup A, ve el Grup B on hi ha els funcionaris encarregats de les tasques de gestió i execució. Per poder pertànyer a aquest grup, s’ha de tenir el títol de Tècnic Superior.

En tercer lloc, trobem el Grup C, que igual que el Grup A, té dos subgrups. El Subgrup C1 són els funcionaris del Cos Administratiu i han d'estar en possessió del títol de Batxillerat. En canvi, el Subgrup C2 són els funcionaris del Cos Auxiliar Administratiu, que fan tasques d'atenció al públic o d'administració. Per a formar part del Grup C2 s'ha d'estar en possessió del títol de l'ESO.

Per últim tenim al Grup E (funcionaris del Cos Subaltern). Aquests funcionaris realitzen funcions de vigilància, neteja, atenció al públic, zelador d’hospitals, etc. i normalment no requereixen titulació. 

Salari

El sou dels funcionaris també ve determinat pel Grup al qual pertanyen. Si formes part del Grup A guanyaràs més que si formes part del Grup E. Les dades que et mostrem al quadre corresponen a funcionaris de l’Estat i són xifres mitjanes: 

Grup Sou/Mensual
Subgrup A1 Entre 2.900 i 3.000€ bruts/mes
Subgrup A2 Entre 2.300 i 2.400€ bruts/mes
Grup B Entre 2.000 i 2.100€ bruts/mes
Subgrup C1 Entre 1.750 i 1.800€ bruts/mes
Subgrup C2 Entre 1.400 i 1.400€ bruts/mes
Grup E Entre 1.100 i 1.300€ bruts/mes


De totes maneres, no es defineix únicament per això, ja que també es tenen en compte factors com la comunitat autònoma on exerceix la professió, l'antiguitat laboral i diferents complements específics de destinació o de productivitat. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.