Blog

Tornar al Blog
24.04.2020

Que passa amb la Selectivitat als altres llocs del món?

-

La majoria dels països afectats per la pandèmia, com el nostre, han pres mesures per impedir que el virus segueixi propagant entre els seus ciutadans. La suspensió d'esdeveniments, el confinament domèstic o la paralització de l'activitat econòmica són algunes de les mesures que els governs han posat en funcionament per revertir la corba de contagis. I la suspensió de la selectivitat també es troba dins d’aquestes mesures de prevenció. 

Sabem que des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, s’han aplaçat les dates de les Proves d'Accés a la Universitat. I si tot va bé, tindran lloc el 7, 8 i 9 de juliol (en la seva primera convocatòria) amb un examen adaptat a les circumstàncies actuals.  

I als altres països què passa?

  • FRANÇA I REGNE UNIT CANCEL·LEN LA SELECTIVITAT

Altres països, com França i el Regne Unit, han apostat per mesures més resolutives. Des del Ministeri d'Educació de França, han anunciat la cancel·lació definitiva d’aquestes proves, que en aquest cas estaven previstes per a mitjans de juny. En lloc de la Selectivitat, en aquesta ocasió excepcional, les notes de l'avaluació contínua dels alumnes seran les que marquin el seu accés a la universitat.  

El Regne Unit també ha pres la mateixa decisió que a França. El Govern està dissenyant un nou sistema d'avaluació perquè els alumnes que vulguin matricular-se presentin una nota basada en el progrés acadèmic al llarg dels últims cursos. 

  • ITÀLIA FLEXIBILITZA L'EXAMEN 

Itàlia, el país europeu més afectat pel coronavirus (amb permís d’Espanya), de moment encara tenen vàries opcions sobre la taula respecte a aquest tema. De moment, s'han marcat el 18 de maig com a data límit per prendre una decisió sobre la selectivitat. Però sembla que l’opció que té més força és que si es torna a les aules abans d'aquest dia, la prova es farà amb una versió "light" de tres exàmens. 

Si pel contrari, la situació no millora i els alumnes no poden tornar a l'escola abans d'aquesta data, es prendria la decisió contrària: s'anul·larien els exàmens per escrit i s'efectuaria només una única prova oral, que podria realitzar-se fins i tot des de casa.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.