Blog

Tornar al Blog
20.11.2020

Què he de saber per preparar unes opos d’educació?

-

L'etapa de l'educació, ja sigui infantil, primària o secundària, és un dels moments educatius més importants en la vida de qualsevol alumne perquè tot el que aprengui en aquestes etapes de la seva vida, l'acompanyarà sempre.

Els mestres graduats en qualsevol mena d'educació poden exercir en centres públics o privats. I també poden exercir com a mestres en centres d'adults que estudien per treure’s el graduat escolar. Les acadèmies privades són una altra opció de sortida laboral. Però avui, t'explicarem tot el que has de saber si has decidit optar per l'educació pública. T'expliquem quins són els requisits i altres temes per poder fer oposicions a Mestre d'Educació Infantil o Mestre d'Educació Primària.

Quins són els requisits per poder opositar a Mestre?

Pere opositar a mestre els i les aspirants han de tenir entre 18 anys i l'edat màxima de jubilació. També han de comptar amb la nacionalitat espanyola, tenir la capacitat funcional per a poder ocupar de manera adequada les tasques que se sol·liciten en el lloc de mestre o mestra d'Educació Infantil o Primària i no haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les administracions públiques. No tenir estar en causa legal d'incapacitat o incompatibilitat segons la normativa vigent i per últim haver superat els estudis conduents i haver satisfet els drets d'expedició del títol de Mestre/a o el títol de grau corresponent, són els requisits complementaris.

Cada quant es convoquen les oposicions de Mestre?

Aquestes oposicions es convoquen regularment pel Ministeri d'Educació, normalment cap als mesos de març - abril, i els exàmens se celebren pels volts de finals de juny. Però et recomanem que et comencis a preparar molt abans per arribar a la meta amb tranquil·litat. Fer unes oposicions de pressa i corrents no és recomanable. Per això, comença ja i prepara't amb en Dani!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.