Blog

Tornar al Blog
16.07.2020

Quan és necessari el reforç escolar?

-

Erròniament, les classes particulars solen plantejar-se com un problema. Però no sempre és així. És cert que hi ha estudiants que necessiten ajuda per a potenciar els seus coneixements sobre algunes matèries. Però també hi ha qui només vol reforçar alguna matèria per assegurar un futur educatiu prometedor. 

Però, en quins casos és realment necessari el reforç escolar?

  • El moment en què arriben les primeres notes a casa sol ser un dels moments on es planteja activar la necessitat de les classes particulars de reforç escolar. En veure que entre les notes hi ha suspensos o notes fluixes, molts pares i mares comenceu a plantejar-vos aquesta possibilitat per als vostres fills.

  • Quan un alumne procedent de Batxillerat vol repassar les matèries cursades per tal de preparar la Proves d’Accés a la Universitat (PAU). O també qui vulgui preparar la Prova d'Accés per a més grans de 25 o 45 anys.

  • Quan un alumne comenci un Grau Universitari i necessiti reforç abans de començar les classes, en matèries específiques  que s’impartiran durant el primer any de carrera. 

On es poden preparar matèries fora de l’aula? És millor professor particular o acadèmia?

Buscar un lloc adequat perquè els nostres fills rebin reforç escolar és una decisió complicada. Molts pares i mares opten per un professor particular que acudeixi a casa a ajudar l’estudiant, però també hi ha l'opció de matricular-se a un centre especialitzat, com Prepara’t. Optar per aquesta segona opció és positiu, ja que l’estudiant normalment rebrà les classes particulars en grup i això farà que es repassin temàtiques més enllà dels seus propi dubtes, quelcom molt beneficiós per preparar més continguts dels que estrictament necessita l'alumne. De totes maneres, com que cada estudiant presenta unes necessitats especials i pot adaptar-se millor o pitjor a determinades situacions, a Prepara’t també oferim classes particulars amb un sol estudiant a l’acadèmia o virtualment. 

Com a pares i mares, què hem d’evitar? 

Cal evitar que l’alumne vegi les classes particulars com un càstig. Les classes particulars són un reforç per ajudar a millorar capacitats d'aprenentatge. Per això, és important que des de casa  es motivi a l’estudiant i se li plantegi el reforç com una activitat positiva i necessària per avançar en els estudis. A més a més, no cal atabalar a l’estudiant amb una sobrecàrrega de classes particulars. És important que l’estudiant no es vegi sobrepassat amb una sobrecàrrega de tasques a les que no pot fer front. Després de les hores lectives a l'escola cal compensar aquesta càrrega d'estudi amb activitats lúdiques i d'oci per distreure’s. Per exemple, l'activitat física és fonamental per al desenvolupament de l’estudiant i, a més, pot ajudar a concentrar-se millor i ser més eficient a l'hora de seure davant dels llibres.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.