Blog

Tornar al Blog
18.03.2020

Les Proves d’Accés a la Universitat s'ajornaran un mes

-

A causa de la situació excepcional que s’està vivint actualment, la Generalitat de Catalunya ha decidit ressituar les Proves d’Accés a la Universitat d’aquest 2020, que estaven previstes per les primeres setmanes de juny, concretament els dies 9,10 i 11. La nova data, encara no se sap exactament, però es preveu que serà abans del 10 de juliol. Per tant, un mes més tard del que estava previst.

En un principi, aquesta opció només es contemplava en el cas que la quarantena imposada pel decret d’estat d’alarma hagués d’ampliar-se més enllà de finals de març. Però ahir el Ministeri d'Educació i Formació Professional, el Ministeri d'Universitats, la Conferència de Rectors i els representants de les comunitats autònomes van fer diverses reunions virtuals al llarg del dia i van prendre la decisió més enllà de si el Covid-19 remet o no. 

Aquests dies, davant de l’excepcionalitat del moment, algunes organitzacions de Sindicats d'Estudiants han estat reclamant la suspensió total de la Selectivitat i proposaven que la nota de batxillerat fos la nota definitiva per accedir a la universitat. Però tot això, després de conèixer ahir les noves intencions del Govern respecte aquest tema, tan sols ha quedat en una proposta.

Des dels ministeris implicats demanen que cap estudiant perdi el curs per les circumstàncies actuals i asseguren, a més a més, que ells s’encarregaran de garantir una nova data per la preinscripció escolar a Catalunya, que inicialment havia de tenir lloc entre el 23 de març i l’1 d’abril.

Des de Prepara’t, estarem pendents de les novetats i canvis que vagin sorgint al respecte i us n’informarem, perquè com ja hem explicat en altres ocasions, tenim cursos específics relacionats amb les PAU (Matemàtiques, Física, Química, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i Economia de l'Empresa), i és per això, que tota la informació sobre les Proves d’Accés a la Universitat ens preocupa tant com a vosaltres!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.