Blog

Tornar al Blog
30.06.2020

Les fases d’una oposició: Prepara't, després busca!

-

Les oposicions consten de diferents fases. Primer surt la publicació de l’oferta de feina, després d’això cada administració o ens convocant publica les bases de l'oposició on apareixen: les característiques de la plaça, els requisits que s'han de complir, el sistema selectiu, les proves a superar, etc. Les bases són primordials per veure si compleixes els requisits o no. Podràs veure fàcilment si pots o no presentar-te a l'oposició. I el que ve després ja és assumpte teu: planificar-te, recollir tota la documentació que es demana i presentar-la, preparar-te i començar el procés de selecció. 

Et recomanem que et preparis i després busquis!

La preparació d'unes oposicions requereix temps i constància. I en algunes ocasions, si caus en l’error de presentar sol·licitud per una oposició en concret i el temps real entre la convocatòria i la data de realització de les proves no és suficient per a preparar-les bé, el resultat podria no ser el que esperaves. Per aquest motiu, és important que primer de tot tinguis clar a quin tipus d’oposició vols optar, la preparis correctament, i quan et sentis prepara’t o preparada o quan el preparador/a cregui que ho estàs, comencis a buscar convocatòries que encaixin amb el teu perfil. 

I si el temari que he preparat, no és el mateix que es demana?

Encara que puguin variar els temaris, en general són molt similars. Si et prepares els exàmens amb temps, quan surti la convocatòria amb els temaris específics, només hauràs d'estudiar els temaris no inclosos en la convocatòria anterior o repassar els diferents temes i fer simulacions d'examen per a poder anar el millor preparat/da possible. 

On preparar unes oposicions?

A l'Acadèmia Prepara't t'oferim tot el necessari per aprovar amb garanties, amb un mètode totalment adaptat a les teves necessitats. A més, t’oferim un servei de buscador d'oposicions online on podràs trobar totes les convocatòries de la província de Girona, perquè puguis estar al dia de tots els processos actuals.

I què passa després?

Si vols descobrir quins són els processos d’una convocatòria, llegeix aquest article del nostre blog.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.