Blog

Tornar al Blog
20.11.2020

El 2021 la Generalitat apujarà els sous dels funcionaris

-

La Generalitat ha decidit apujar els sous dels treballadors i treballadores públics un 0,9%. Així doncs, durant el 2021 destinaran 100 milions d’euros a fer-ho possible. 

Això és així perquè l’Estat també ha anunciat una pujada de sous, i la llei estableix que la Generalitat de Catalunya ha de replicar-ho, aplicant als funcionaris l’increment del 0,9% del sou base anunciat per l’Estat. 

Pel que fa a la resta del sou, la Generalitat si que te potestat per decidir si apujar-lo o no, i ha decidit fer-ho, ja que el sou base (el que s’ha d’incrementar un 0,9% obligatòriament) suposa menys de la meitat del sou dels funcionaris, tot i que la proporció sempre varia en funció del tipus de treballador públic.

Saps com funcionen els sous dels funcionaris públics? I quant representa aquest sou base sobre el total del que cobren els treballadors públics?

No es poden dir xifres exactes ja que cada càrrec té sous molt diferents. Però el sou base és menys de la meitat del que cobren els funcionaris de la Generalitat. Però quant representa exactament aquest sou base sobre el total del que cobren els treballadors públics? Doncs bé, segons un estudi del Diari Ara, “tenint en compte les 69 categories de funcionaris de l’administració, el sou base representa de mitjana el 40% del total de la retribució, i la resta del salari són complements (principalment, complement per destinació i complement específic).

Si es mira la situació dels funcionaris amb dedicació especial, el sou base representa el 35% del total. Aquesta xifra baixa molt més en el cas dels mossos d’esquadra i els bombers, per als quals el sou base no arriba ni a una quarta part del salari. Els que tenen una proporció més baixa de complements són els mestres i els professionals del sector sanitari, per als quals el sou base suposa una mica menys de la meitat del que ingressen.”

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.