Blog

Tornar al Blog
24.04.2020

Educació ajorna les oposicions de professors previstes per al juny

-

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va decidir la setmana passada ajornar les oposicions als cossos docents que s'havien de fer aquest juny, a causa de l'emergència sanitària pel coronavirus. 

El procés no queda suspès: S’ajorna

De totes maneres, asseguren que el procés no queda suspès definitivament, sinó que només s’endarrereix, tot i que segons han confirmat no es preveu que les proves es facin abans que acabi l'any. Dies abans de donar aquesta notícia, la Conselleria va dir que mantenia les oposicions en el calendari previst (i només suspenia els tràmits administratius relacionats amb les proves), però finalment, després d’escoltar detingudament les peticions dels sindicats, han rectificat. 

Si tot segueix segons el previst, aquestes proves determinants per alguns opositors d’Educació coincidiran amb el període lectiu del primer trimestre del proper curs (2020-2021). En total, el departament havia convocat 5.000 places, bàsicament de professorat d'ESO, per seguir reduint les alarmants xifres d'interins, ja que prop d'un terç dels docents que treballen a Catalunya no són fixos. 

Diversitat d’opinions entre els sindicats

El Sindicat Intersindical-CSC ha aplaudit la decisió del departament i ha dit que ho considera "una manera de vetllar pel benestar personal i emocional dels aspirants que s'hi volen presentar" i també diu que l'ajornament és "l'única via per garantir la igualtat d'oportunitats entre tots els aspirants". "Sabem del cert que molts no seran capaços de preparar les proves en les dates actuals i que perdran l'oportunitat de participar en el procés".

En canvi, el Sindicat de Mestres USTEC-STES té una opinió totalment diferent a respecte, ja que creuen que el correcte seria ajornar les oposicions fins al juny del 2021. Consideren "ofensiu i del tot inacceptable" programar-les en calendari lectiu, ja que molts dels aspirants són interins i professors en actiu que prou feina tenen amb donar classes com per, alhora, estudiar i preparar-se les proves. A més a més, davant de tot això proposen que la Generalitat de Catalunya faci un concurs de mèrits i que es triïn els docents en funció de l'experiència que han acumulat sense tenir una plaça fixa. I demanen que el moment actual "s'aprofiti com una oportunitat de consolidació del lloc de treball".

Informació important d’altres oposicions

Des de Prepara’t també volem informar que encara que en aquest article només parlem de les oposicions d’Educació, passa el mateix amb totes les altres: Queden ajornades per més endavant. De totes maneres, si t’estàs preparant unes oposicions o vols fer-ho, t’animem a prendre’t aquest temps com un regal per poder aprofundir i preparar millor el temari. Com ja hem comentat en altres ocasions, és important mirar-se la situació actual amb optimisme i trobar-li el costat positiu: Més temps per estudiar!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.