Blog

Tornar al Blog
18.06.2020

Diferents tipus de funcionaris: carrera, interí, laboral i eventual

-

Existeixen quatre tipus de treballadors públics: funcionaris i funcionàries de carrera, funcionaris i funcionàries interins, personal laboral i personal eventual. Però, què signifiquen?

Funcionaris de carrera

Els funcionaris de carrera són persones que estan vinculades a una Administració Pública per una relació estatutària regulada pel Dret Administratiu per a l'acompliment de serveis professionals retribuïts de caràcter permanent. Amb altres paraules, tenen una relació laboral fixa amb l'administració.

El personal funcionari de carrera es classifica segons la titulació exigida en diferents grups: A, B, C i E.

Grup A, dividit en dos subgrups A1 i A2: Exigeix estar en possessió d'un títol universitari de Grau o equivalent.

Grup B: Exigeix estar en possessió del títol de Tècnic Superior.

Grup C, dividit en dos subgrups, C1 i C2: Exigeix títol de Batxillerat o Tècnic pel C1 i títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria pel C2.

Funcionaris interins

Els funcionaris i funcionàries interins són aquells i aquelles que per raons expressament justificades de necessitat i urgència, són nomenats com a tals per a l'acompliment de funcions pròpies de funcionaris de carrera. Això passa quan es dona alguna d’aquestes circumstàncies:

L'existència de places vacants quan no sigui possible la seva cobertura per funcionaris de carrera.

La substitució transitòria dels titulars.

L'execució de programes de caràcter temporal.

L'excés o acumulació de tasques per termini màxim de sis mesos, dins d'un període de dotze mesos.

Personal laboral

El personal laboral són totes aquelles persones que amb un contracte de treball formalitzat per escrit i que presten serveis retribuïts per les Administracions Públiques.

Personal eventual

I per últim, el personal eventual, són treballadors i treballadores amb un caràcter no permanent, que només realitzen funcions expressament qualificades de confiança o assessorament especial, essent retribuït amb càrrec als crèdits pressupostaris consignats per a aquest fi.

Vols formar part d’algun d’aquests 4 grups? A Prepara’t oferim un servei de buscador d'oposicions online on podràs trobar diferents convocatòries de la província de Girona per exercir de funcionari o funcionària públic/a, Consulta’l!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.