Blog

Tornar al Blog
02.06.2020

Conceptes bàsics per introduir-te al món de les oposicions

-

Saps quina és la diferència entre oposició, concurs-oposició, mèrits o funcionari públic? No tothom sap amb exactitud què signifiquen aquests conceptes bàsics del món de les oposicions, per això, hem fet un article per resoldre-ho. Si ets dels o de les que vas perdut/da en aquests aspectes, continua llegint.

Què és un funcionari públic?

Un funcionari públic és una persona que ocupa un lloc de treball a l'Administració Pública mitjançant una relació de servei professional retribuït. En altres paraules, és un treballador/a públic/a, un treballador/a de l'administració. I el seu principal avantatge és que té una feina de caràcter permanent (per a tota la vida) i una assignació fixa amb el càrrec que s'exerceix.


Per ser funcionari públic, només cal que superis un procés d'oposició o concurs oposició. Pots trobar convocatòries a la província de Girona al nostre buscador de convocatòries on-line. Però, què és una oposició? Què és un concurs-oposició? Quina diferència hi ha entre oposició i concurs-oposició?

L’oposició es tracta de la celebració d'uns exercicis o proves (generalment dos exàmens) per a mesurar la capacitat dels aspirants que es presenten a una convocatòria en concret, amb la finalitat de determinar quins o quines són els més capacitats per a exercir les tasques corresponents dins del lloc de treball ofertat. En moltes ocasions venen acompanyats de tests psicotècnics i reconeixement mèdic. En altres casos, com a Mossos d’Esquadra o el Cos de Bombers, també cal superar proves d'aptitud física.

Un altre procés de selecció és el concurs-oposició, que consisteix en (a més de realitzar un procés d'oposició) valorar els mèrits aportats pels aspirants. Dins d'aquestes mèrits es poden valorar cursos o formacions relacionades amb el lloc de treball, experiència laboral, etc. Algunes de les oposicions que solen convocar-se per concurs-oposició són Administració, Sanitat, Mestres, Policies Locals o Bombers, entre d’altres. 

On preparar unes oposicions?

A Prepara’t t’ajudem a preparar l’oposició que t’interessi i t’empenyem i et donem suport perquè aconsegueixis el teu somni. Vine a veure’ns per informar-te sense compromís de les oportunitats que t’esperen!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.