Blog

Tornar al Blog
29.10.2020

Com subratllar els apunts de forma correcta

-

Subratllar és més important del que penses. Sembla simple i fàcil, però és un pas que no s'ha de prendre a la lleugera, perquè no fer-lo de la manera correcta pot influir en els resultats. Per tant, si creus que no estàs aprofitant aquesta tècnica al màxim, i vols saber com subratllar correctament, continua llegint.

Quan estudies, tots els passos són importants, i una bona tècnica en cada un d’ells t’ajudarà a interioritzar millor els continguts i per tant, a obtenir una millor qualificació el dia de la veritat, perquè podràs expressar els coneixements adquirits amb més facilitat i eficiència. Per això, a l'hora d'abordar un nou temari d'oposició, primer cal llegir detingudament el tema, i després tornar-lo a llegir i començar a subratllar. Així, en aquest ordre i d’aquesta manera aniràs detectant els conceptes més elementals del tema i la jerarquia d'idees que el conformen, per a després destacar-los i donar-los la importància que mereixen. Si comencem a subratllar a mesura que anem llegint per primera vegada, podem caure en el mal hàbit de subratllar conceptes que ens semblen importants, però que en realitat, no ho són tant.

Quins tipus de subratllat existeixen?

- El subratllat lineal: és quan simplement destaques la informació que t'interessa fent una línia.

- El subratllat lateral: és quan fas una línia vertical en un paràgraf sencer, ja que consideres que tot ell és rellevant.

- El subratllat estructural: és similar al lineal, però afegint anotacions en els marges per a classificar la informació en temes.

- El subratllat de realç: inclou anotacions i informació complementària, per a poder comprendre les parts del text més complexes.

Com subratllar?

Com hem dit, primer llegir, després subratllar. I com fer-ho? Doncs bé, durant la segona lectura destaca la informació i dades més importants. Pots utilitzar diferents colors en funció de la jerarquia dels continguts: colors suaus com groc o verd clar per les explicacions i colors vius com blau o verd fosc pels títols o encapçalaments de seccions i apartats. Seguidament, torna a fer una tercera lectura, fent repàs del subratllat i revisant que no t'hagis deixat temes importants per ressaltar. Aquest últim repàs pot no semblar necessari, però ho és, perquè et servirà per a adquirir millor les idees més importants del text, organitzar-les dins la teva ment i començar a donar resposta als dubtes que tinguis.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.