Blog

Tornar al Blog
29.10.2020

Com ha de ser el temari d’oposicions perfecte?

-

Quan preparem unes oposicions és imprescindible tenir un temari actualitzat i de qualitat. Sembla obvi, però és difícil de trobar. I per això, avui et volem explicar com ha de ser el temari perfecte. D’aquesta manera, quan busquis temari, tindràs algunes nocions per poder saber si el que tens al davant és contingut de valor o no.

Primer de tot, és important que tinguis clar que no et trobaràs la feina feta. No pensis que trobaràs un temari perfecte sense que impliqui cap esforç per part teva. Això mai és així, perquè cada persona té una manera diferent d’absorbir contingut, d’estudiar. I això (com no pot ser de cap altra manera) implica llegir, subratllar, fer anotacions en el marge, posar-te exemples, ampliar-ho amb altres fonts, etc. És a dir, per molt bo que sigui el temari, l’has de fer teu. Aquest exercici és molt important per memoritzar i interioritzar el contingut.

Dit això, com ha de ser el temari d'oposicions perfecte?

A Internet es poden trobar molts temaris. Però com dèiem, és important detectar la qualitat. Hi ha molts temaris que es compliquen amb explicacions acadèmiques i enrevessades difícils d’entendre senzillament perquè no estem acostumats al llenguatge jurídic. Hi ha altres temaris que es limiten a copiar tota la llei sense destacar la part que realment és útil d’aquella llei. És important que l’explicació que acompanya la llei estigui ben elaborada i que la selecció dels textos legals siguin els adequats. L'explicació t'ajuda a comprendre, però la literalitat és el que has de memoritzar, i aquesta distinció és primordial per repassar de manera eficient.

Un altre element important a tenir en compte és l'actualitat. Les lleis canvien constantment, i per això és important que valoris positivament el fet que un temari estigui actualitzat. Un temari antic podría provocar una mala qualificació a l’examen d’oposició. Per això, et recomanem que busquis temaris que sàpigues del cert que estan actualitzats. Normalment, les versions digitals solen estar més actualitzades que les versions impreses.

La quantitat de preguntes que inclou el temari també és crucial. L'ideal, és que hi hagi una quantitat mínima que recorri tot el contingut i d'aquesta manera, a l'hora de fer tests, estiguis fent un repàs de tot. Però també és important la varietat. Assegura't que la quantitat de preguntes està ben distribuïda al llarg de tot el material.

I per últim, els exemples gràfics van molt bé perquè ens permeten concretar els conceptes abstractes. Si aquests exemples te'ls proporcionen és ideal, però si els elabores tu la teva capacitat de retenció serà major, ja que mentre ho fas estàs fent una elaboració interna del contingut, vital per a la memòria a llarg termini.

A Prepara’t elaboro els temaris segons cada alumne/a. 100% personalitzats i adaptats a tu per ajudar-te a aprovar l’oposició amb garanties! Vols preparar-te? Contacta’m!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.