Blog

Tornar al Blog
20.11.2020

Com funcionen els mèrits a les oposicions d’educació?

-

Les places d’educació pública funcionen per concurs oposició. Per a aconseguir una plaça en els concursos oposicions per al cos docent d'Infantil, Primària o Secundària, primer de tot, com a qualsevol altra oposició, cal treure una bona nota en la fase d'oposició. Però arribats a la fase de concurs, com funciona?

Doncs bé, com dèiem el concurs oposició consta de dues fases:

  • Fase d'oposició: suposa dos terços de la puntuació. Dividida en dues proves eliminatòries, comprovació dels coneixements científics de l'especialitat i l'aptitud pedagògica docent. Cal treure almenys un 5 en cadascuna d'elles.
  • Fase de concurs: suposa un terç de la puntuació, en la qual evaloren els mèrits segons el barem de punts publicat en la convocatòria corresponent.

Fase de concurs: Què són els mèrits i com funcionen a les oposicions d’educació?

Els mèrits són punts extres que pots aconseguir en fase de concurs independentment de com t’hagin anat els exàmens. Però et recomanem llegir cada convocatòria i revisar cada apartat perquè varien d’una convocatòria per l’altra i segons la comunitat autònoma o altres factors. 

De totes maneres, et podem dir que en general, en la valoració de mèrits,  es considera l’experiència docent prèvia, la formació acadèmica i altres.

Quan diem altres mèrits, poden ser cursos de formació permanent acreditats o cursos homologats, que suposen una puntuació fàcil de sumar i que és important tenir en compte per a obtenir el màxim de punts.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.