Blog

Tornar al Blog
24.09.2020

Com funciona la segona assignació de les universitats pels estudiants de setembre?

-

Ara que ha passat la segona convocatòria de les PAU, segurament t’has plantejat com funciona el tema de les assignacions i reassignacions de places de la universitat, oi? Doncs t’ho expliquem tot a continuació.

Les assignacions i reassignacions es publiquen en dues tongades al web d'Accés Universitat. Per tant, el primer que has de tenir clar és que per consultar-les, hauràs d’accedir-hi. Guarda’t l’adreça! Però, com funcionen?

A la 1a assignació, t'assignen una plaça entre la teva 1a i 8a opció, i per tant, poden passar diverses coses: que t'assignin a la 1a opció que vas triar o que t’assignin entre la 2a i la 8a opció. En el primer cas, per tu ja s’haurà acabat el procés de Preinscripció Universitària. Només t’hauràs de matricular a la Universitat quan aquesta t’ho indiqui. En el segon cas, pots decidir fer dues coses:

    • Acceptar i matricular-te a la plaça assignada. 
    • Esperar a la 2a assignació sense activar cap tràmit. A més a més, no cal que pateixis, no perdràs la plaça assignada, a no ser que n’aconsegueixis una de millor.

A la 2a assignació (si has fet la sele al setembre això t’interessa), el procediment és exactament el mateix. Pot passar que millori l'assignació o que no variï. Però recorda que mai pot empitjorar! I igual que passava a la primera assignació, si la plaça assignada t’agrada, ja podràs matricular-te a la universitat. I si pel contrari, vols esperar per veure si n’aconsegueixes una de millor, pots matricular-te a la universitat assignada per no perdre la plaça i activar el tràmit de "Continuar en el procés de reassignació de places".

A més a més, per estrany que sembli, mentre esperes la reassignació, també pots començar a anar a classe. Només hauràs de tenir en compte que si en alguna reassignació millores la plaça, hauràs de fer la matrícula a la nova universitat! No et despistis!!!

A més, si ets dels que es presenten a la segona convocatòria de la selectivitat, des de Prepara’t et volem donar suport tant a tu com als estudiants que encara no coneixeu Prepara’t, Per això, segueix-nos als nostres perfils de xarxes socials i podràs mantenir-te informat/da de tot el relacionat amb les PAU!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.