Blog

Tornar al Blog
18.02.2020

Ajudar als altres és la teva vocació? Treballa de zelador/a!

-

Quan visites un hospital pots observar a molts professionals d'aquí cap allà, traslladant malalts, portant cadires de rodes o lliteres i portant documents o expedients de planta en planta. Doncs si no t’ho havies plantejat mai, aquesta és la feina d’un zelador; Els zeladors són personal no sanitari al servei de les Institucions Sanitàries, amb unes funcions molt clares, però sobretot molt gratificants.

S'encarreguen, com dèiem, de tramitar les comunicacions verbals, documents o objectes, i fins i tot de traslladar d'uns serveis a altres aparells o mobiliari, s'encarregaran també de vetllar per l'ordre i el silenci, i vigilarl'accés i estada de familiars i visitants a les habitacions dels malalts. També, vetllen per la conservació de les instal·lacions i traslladen pacients de punta a punta de l’hospital. 

Per a treballar com a zelador s'han de superar les oposicions que convoquen els serveis de salut autonòmics. En el cas de Catalunya, l’encarregat de convocar aquestes places és l’Institut Català de Salut (ICS). I si et presentes a la convocatòria, i superes amb èxit l’oposició, et converteixes automàticament en un funcionari amb tots els avantatges que això suposa. 

Per aprovar les oposicions de zelador, s'han d'estudiar una sèrie de temes relacionats amb normativa i institucions sanitàries i també cal aprendre tècniques de mobilització de pacients, com normes generals d'elevació de càrregues a la mobilització de pacients amb grues o el transport en cadira de rodes o llitera.

Quins requisits he de complir per ser zelador?

Per a presentar-se a les oposicions de zelador cal reunir els següents requisits:

  1. Nacionalitat Espanyola o de la UE.
  2. Tenir 16 anys d'edat.
  3. Certificat d'escolaritat o equivalent.
  4. No patir malaltia o incapacitat amb les funcions del lloc.

Com són les proves per optar a la plaça?

Per norma general la prova de l'oposició consisteix en un únic examen tipus test del programa de la pròpia convocatòria. No obstant això, cada comunitat autònoma podrà plantejar el tipus d'examen que cregui més convenient.

On trobar feina de zelador?


Si després de llegir aquest article creus que treballar ajudant als altres dins d'un hospital és la teva vocació, pots buscar una convocatòria de zelador al nostre buscador online i aconseguir una feina molt gratificant per a tota la vida. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.