Blog

Tornar al Blog
10.02.2020

5 diferències entre un Auxiliar Administratiu i un Administratiu

-

Les oposicions d'Administratius i Auxiliars Administratius són les més convocades en tot el territori nacional. Totes les administracions, tant nacionals, com autonòmiques i locals necessiten personal que dugui a terme les funcions administratives. Però, quines són les diferències entre un Administratiu i un Auxiliar Administratiu? Aquí t’expliquem les 5 més destacables:

  • Els requisits

La diferència principal d’aquestes dues modalitats forma part dels requisits: mentre que a l'Auxiliar Administratiu se li exigeix una titulació d'ESO o equivalent, a l'Administratiu se li exigeix una titulació mínima de Batxillerat o el seu corresponent equivalent. 

  • L’oferta

El que dèiem en el punt anterior fa que les oposicions d'Administratiu siguin molt més exigents, ja que es considera un càrrec amb molta més responsabilitat i es convoquen menys places. 

  • El temari

El temari d’una i altra, per descomptat, també és diferent. Comparteixen temàtica, però el contingut és més complex en el cas dels Administratius. De totes maneres, és difícil establir el nombre de temes que ha d'estudiar un Auxiliar o un Administratiu, perquè tot depèn de la convocatòria, i n’existeixen tantes com ens convocants hi ha al nostre país. Si prenem com a referència les oposicions d'Administratiu i Auxiliar Administratiu de l'Estat, per exemple, ens trobem amb 27 temes en el temari d'Auxiliars i 38 temes en el d'Administratius, la qual cosa suposa 11 temes més.

  • Les funcions

Els Auxiliars Administratius solen fer tasques més mecàniques i de menor responsabilitat que els Administratius. Aquestes poden ser d'arxiu i registre, càlculs simples o mecanografia. També s'encarreguen de l'atenció al ciutadà, tramitació d'expedients, gestió d'arxius, bases de dades i, com el seu propi nom indica, tasques de suport a la resta de membres amb funció administrativa.

D'altra banda, els Administratius fan tasques de gestió de nivell intermedi: aquestes consisteixen principalment en la tramitació i ordenació de procediments administratius. També compleixen amb funcions de gestió de recursos humans, econòmics i financers. A més, participen en el desenvolupament de pràctiques sectorials que corresponguin a l'administració per a la qual treballen, com per exemple polítiques socials, econòmiques i mediambientals.

  • El sou

El sou també és una diferència important quan parlem d'aquests llocs. Com és lògic, la remuneració d'un Administratiu és major: ronda entre els 1.400 i 1.800 € bruts mensuals. En canvi, el d'un Auxiliar Administratiu, es troba entre els 1.000 i els 1.400 € mensuals.

On preparar oposicions d’Auxiliar Administratiu i Administratiu?

A l’Acadèmia Prepara’t oferim tot el necessari perquè puguis aprovar les oposicions d’Auxiliar Administratiu i Administratiu. A més a més, oferim un servei de buscador d’oposicions online on podràs trobar totes les convocatòries d’aquest àmbit tant a nivel estatal, autonòmic, com a la provincia de Girona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.