Blog

Tornar al Blog
04.03.2020

5 avantatges de ser funcionari/a públic/a

-

Aconseguir una plaça fixa fins a la jubilació és una estabilitat que persegueix molta gent. Gent que somia sobretot amb un sou segur per a tota la vida. El camí per aconseguir-ho no és fàcil. Cal tenir en compte que aprovar unes oposicions requereix invertir moltes hores en preparació. Però més enllà de la dedicació que comporta, ser funcionari té moltes avantatges:

  1. Els funcionaris tenen molt bones condicions pel que respecta als drets laborals. Ens estem referint a la cotització a la Seguretat Social, la qual assegura la jubilació, així com la igualtat salarial entre homes i dones, entre d’altres.
  2. I si seguim enumerant les condicions laborals, potser la més evident és un sou prou atractiu com per estar tranquils de per vida i després durant la jubilació. A més a més, d’aquesta avantatge en deriva una altra: a diferència de les empreses privades, el sou no el paguen els superiors directes, i per tant, hi ha menys estrès laboral. 
  3. L'Administració pública permet exercir la mateixa feina en un altre lloc, mitjançant processos de trasllat, certificant problemes de salut o assumptes de mobilitat geogràfica. 
  4. Els funcionaris de l’Administració Pública gaudeixen de més vacances que en qualsevol altra feina. A més a més del mes de vacances obligatòries per conveni laboral, tenen els dies de Nadal i dies de Setmana Santa, i també 6 dies d'assumptes propis.
  5. És una feina estable. Cada mes reben un salari fix,  i dos mesos a l'any una paga "extra”. I els casos de reducció de plantilla o d'acomiadaments que tenen lloc dins del sector privat són inexistents. Poden obrir un expedient disciplinari, però és una possibilitat molt remota.

Així doncs, totes les feines tenen les seves avantatges i els seus inconvenients. Però a l’hora d’analitzar les condicions d’una feina a l’Administració Pública, trobem més avantatges que inconvenients. Per això, aprovar unes oposicions i aconseguir un lloc de funcionari segur, és una garantia de qualitat de vida. Això sí, les oposicions són dures. Requereixen esforç i constància.

A Prepara’t t’ajudem a preparar la oposició que t’interessi i t’empenyem i recolzem perquè aconsegueixis el teu somni. Vine a veure’ns per informar-te sense compromís de les oportunitats que t’esperen!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.