Blog

Tornar al Blog
30.06.2020

50 places d’Agent Rural a la Generalitat de Catalunya

-

Fa molt de temps que no anunciàvem convocatòries, però per fi ja et podem donar una bona notícia: La Generalitat de Catalunya ha publicat una convocatòria de 50 places d’Agents Rurals amb la intenció de millorar alguns aspectes d’aquest cos: dimensionar les plantilles actuals, desplegar més categories professionals i reforçar la seva estructura tècnica i administrativa. Els i les aspirants interessats i interessades en aquesta posició podran fer-ne la sol·licitud des del 22 de juny fins al 20 de juliol.

Descobreix les bases d’aquesta convocatòria aquí.

Novetats!

Aquesta convocatòria ve carregada de bones notícies. La primera de totes és que la Generalitat de Catalunya ha aprovat un Pla Estratègic, on s’especifica que es preveu un increment de 300 efectius en els propers 5 anys. I això significa que us podrem anunciar noves places molt aviat!

Una altra novetat és que s’ha inclòs a l’oposició un test aptitudinal (psicotècnics) i de personalitat i s'ha suprimit la prova de cas pràctic. A més a més, les proves físiques comptaran amb la course navette, circuit d'agilitat, pressió sobre banc i exercici aquàtic. També s'ha inclòs com a requisit no tenir antecedents penals i s'ha ampliat el curs selectiu a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), de 200 a 530 hores.

Quin és el temari per la convocatòria d’Agents Rurals?

Temari general (15 temes que trobaràs aquí)

Temari específic (23 temes que trobaràs aquí)

Tema 1. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La Direcció General dels Agents Rurals.
Tema 2. Procediment administratiu sancionador. Principis, incoació, tramitació i resolució. Els agents rurals com a policia judicial.
Tema 4. Conceptes bàsics sobre conservació d'hàbitats i espècies.
Tema 5. Els espais naturals protegits terrestres i marítims. Espais naturals de protecció especial.
Tema 6. Legislació comunitària mediambiental. Directives i convenis. Directiva d'Hàbitats. Xarxa Natura 2000.
Tema 7. Les activitats extractives: normativa bàsica. L'avaluació d'impacte ambiental: marc legislatiu.
Tema 8. L'Agència de Residus de Catalunya: funcions i estructura. Llei reguladora dels residus de Catalunya.
Tema 9. L'Agència Catalana de l'Aigua: funcions i estructura.
Tema 10. L'activitat piscícola a Catalunya. Normativa i regulació sobre la pesca esportiva en les aigües continentals a Catalunya.
Tema 11. L'activitat cinegètica a Catalunya.
Tema 12. El Reglament d'armes: tipus d'armes i llicències. Tinença i ús d'armes. Guies de tinença. La revista d'armes. Armes dipositades i decomissades.
Tema 13. Normativa bàsica de la biodiversitat
Tema 14. Regulació d'activitats relacionades amb la protecció dels animals. Taxidèrmia, falconeria i activitats fotogràfiques, científiques i esportives.
Tema 15. Legislació sobre incendis forestals. Principals causes. Estadística. Mesures de prevenció d'incendis forestals.
Tema 16. Normativa i regulació relacionada amb la prevenció d'incendis forestals: urbanitzacions, carreteres, línies elèctriques, aprofitaments forestals, vertedores i àrees recreatives.
Tema 17. Normativa forestal estatal i autonòmica. Muntanyes públiques i muntanyes privades. Declaracions d'utilitat pública. Ocupacions i servituds.
Tema 18. Principals espècies arbrades i arbustives forestals a Catalunya: identificació, distribució, biologia, ecologia i problemàtica.
Tema 19. Interpretació de plans topogràfics: escales i corbes a nivell. Càlculs sobre pla: distàncies i pendents.
Tema 20. L'educació ambiental: finalitat i objectius. Equipaments, itineraris i altres recursos per a l'educació ambiental.
Tema 21. Les inspeccions en matèria de medi ambient.
Tema 22. Geografía física de Catalunya.
Tema 23. El Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

On preparar Oposicions d’Agents Rurals? Amb nosaltres!

T'apassiona el medi ambient i t'agradaria treballar per garantir la seva protecció? Prepara’t amb nosaltres! A Prepara’t t'oferim tot el necessari per aprovar aquesta convocatòria amb garanties, amb un mètode totalment adaptat a les teves necessitats. A més, oferim un servei de buscador d'oposicions online on podràs trobar totes les convocatòries de la província de Girona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.